Services

Készen áll, hogy vállalkozását világszerte ismertté tegye? Az Export Sales Navigator az Ön titkos fegyvere. Segítünk Önnek könnyedén navigálni a nemzetközi értékesítés világában. Nincsenek előzetes költségek, nulla kockázat – csak akkor fizet, ha az eredményeket látja! 💰💼

Az export értékesítési képviselő fő feladatai és kötelességei:

Fejlesszen és ajánljon export marketing stratégiákat az ügyfélkör bővítésére.

Azonosítsa a célpiacon és értékelje a piaci potenciált. Határozza meg a leginkább hatékony marketingcsatornákat és promóciós tevékenységeket.

Tervezzen marketing stratégiákat a korai lehetőségek megragadására és a kockázatok minimalizálására.

Legyen naprakész a piaci trendekkel, a versenytársak tevékenységeivel és az iparági fejleményekkel kapcsolatban. Végezzen piackutatást az új trendek és vásárlói preferenciák azonosítására.

Azonosítsa és vonja be a jelenlegi és lehetséges ügyfeleket.

Tartsa rendszeresen a kapcsolatot a meglévő ügyfelekkel a kapcsolatok megerősítése érdekében. Azonosítsa és lépjen kapcsolatba a lehetséges ügyfelekkel különböző csatornákon keresztül.

Végezzen ügyféltárgyalásokat, készítsen árajánlatokat és látogasson el az ügyfelekhez, hogy megértse igényeiket és érdeklődési körüket.

Gyűjtsön visszajelzéseket és követelményeket az ügyfelektől a termékek vagy szolgáltatások személyre szabása érdekében. Nyújtson termékinformációkat, bemutatókat és válaszoljon az ügyfél érdeklődéseire.

Adja le a rendeléseket a gyárnak és figyelemmel kíséri azokat a teljesítésig.

Koordináljon a belső osztályokkal a rendelések időben történő feldolgozása és kiszállítása érdekében. Tartsa az ügyfeleket tájékoztatva rendeléseik állapotáról és kezelje az esetlegesen felmerülő problémákat.

Kövesse fel az ügyfeleket az újrarendelésekkel és a szállítással kapcsolatban.

Rendszeresen vegye fel a kapcsolatot az ügyfelekkel, hogy értékelje folyamatos igényeiket. Segítse elő a zökkenőmentes rendelés pótlást és rendezze a szállítási logisztikát.

Látogasson el az export ügyfelekhez, hogy hatékony irányelveket és eljárásokat állapítsanak meg a számlák kezelésére.

Ismerje fel az ügyfelek elvárásait és követelményeit a pontos szállítás és támogatás érdekében. Működjön együtt a belső csapatokkal a kiváló ügyfélszolgálat és elégedettség biztosítása érdekében.

Használja ki a számlatörténetet a havi tevékenység monitorozására termékek és összértékesítés szerint.

Elemezze az értékesítési adatokat a trendek, lehetőségek és javítandó területek azonosítása érdekében. Készítsen jelentéseket és prezentációkat a teljesítmény értékelésére és stratégiai ajánlások megfogalmazására.